REPROGENESIS OFERĂ O MARE VARIETATE DE METODE DE TRATAMENT. DUPĂ EFECTUAREA TESTELOR NECESARE DOCTORUL VA PUTEA RECOMANDA CELE MAI POTRIVITE METODE DE TRATAMENT PENTRU DVS.
Metode de tratament
Inseminarea intrauterină este o metodă de inseminare artificială recomandată femeilor cu ovulaţie lunară şi băbaţilor cu spermograma normală.
Sperma spălată, sau spermatozoizii separaţi de alte componente ale lichidului seminal, se injectează direct în uterul pacientei.
Dacă sperma partenerului nu poate fi folosită există posibilitatea alegerii unui donator de spermă pentru AIUI – Inseminare intrauterină artificială.
Fertilizarea in vitro este principala metodă de reproducere asistată, prin care ovocitele sunt fertilizate cu spermă în afara uterului.
Fertilizarea in Vitro sau FIV este tehnica prin care ovocitele sunt fertilizate cu spermă în afara uterului. Ovocitele recoltate din ovare după stimularea ovariană sunt fertilizate cu spermă spălată – spermatozoizii sunt separaţi de alte componente ale lichidului seminal. Ovocitul şi sperma se amestecă într-un vas special în incubator.
Fertilizarea in Vitro este recomandată dacă spermograma este normală. Cel mai important aspect este morfologia spermei. Dacă spermograma prezintă anomalii se recomandă metoda ICSI pentru alegerea celor mai buni spermatozoizi. Astfel se reduc şansele dezvoltării unui embrion anormal.
Procedura FIV în clinica ReproGenesis
Primul pas constă în completarea unui formular pentru a ne oferi informaţii despre istoricul dvs medical.
Pe baza informaţiilor furnizate şi a unei eventuale consultaţii cu un medic specialist se va stabili metoda de tratament cea mai adecvată pentru dvs.
Apoi, se vor efectua teste specifice: profilul hormonal, spermograma şi teste pentru bolile cu transmitere sexuală.
Ciclul FIV include:
- Consultaţia
- Schema de tratament
- Analiza spermei în ziua puncţiei ovocitare
- Colectarea ovocitelor
- Anestezia generală
- Fertilizarea ovocitelor mature prin tehnica ICSI
- Cultivarea extinsă a embrionilor
- Ecloziunea asistată
- Transferul embrionar
Ciclul FIV cu ovocite donate include:
- Consultaţia – cea mai potrivită donatoare este aleasă din baza noastră mare de date cu donatoare. Putem găsi o asemărare aproape perfectă a trăsăturilor fizice, de caracter, hobbiuri şi pasiuni, etc. (precum înălţime, greutate, culoarea ochilor şi a părului, grupa de sânge şi factorul RH). Toate donatoarele sunt supuse testelor hormonale, genetice şi psihice, precum şi testelor pentru bolile cu transmitere sexuală.
- Schema de tratament
- Analiza spermei partenerului în ziua puncţiei ovocitare
- Medicamentele pentru stimularea hormonală a donatoarei, monitorizarea ecografică a acesteia, colectarea ovocitelor
- Fertilizarea ovocitelor mature folosind ICSI
- Cultivarea prelungită, ecloziunea asistată şi transferul embrionar
- Examinarea ecografică a pacientei
- Recompensarea financiară a donatoarei
- Embrionii sunt cultivaţi timp de cinci zile. Transferul embrionar va avea loc întotdeauna în ziua a cincea, spre deosebire de alte clinici unde este posibil transferul în ziua a doua sau a treia. În ziua a cincea embrionii ajung la stadiul de blastocist, considerat a fi stadiul propice pentru implantarea în uter. Astfel, cresc şansele obţinerii unei sarcini. Transferul va avea loc întotdeauna in ziua a 5-a chiar dacă va fi weekend sau sărbătoare naţională.
Monitorizarea embrionară
- Veţi primi zilnic informaţii despre dezvoltarea embrionilor şi o înregistrare video – de la fertilizarea embrionară până la embrionul din ziua a cincea.
- Monitorizarea embrionară creşte şansele de reuşită cu peste 10% şi scade riscul pierderii sarcinii sub 6%.
Costul FIV
Costul FIV este semnificativ mai mic în Republica Cehă comparativ cu alte ţări. La ReproGenesis oferim servicii de calitate la preţuri de două ori mai mici decât în Regatul Unit sau Statele Unite. Cu toate acestea, costul FIV este individual şi depinde de medicamentele folosite şi metodele alese. Pentru mai multe informaţii despre preţuri puteţi folosi calculatorul de costuri sau ne puteţi contacta la info@reprogenesis.cz.
Rata de reuşită FIV
Clinica noastră a atins o rată de reuşită FIV de peste 68% datorită îngrijirii profesionale oferite, metodelor avansate de tratament şi a echipamentelor de ultimă generaţie. Peste 2 600 de copii sănătoşi au fost concepuţi cu ajutorul clinicii ReproGenesis. Aici găsiţi mai multe informaţii despre rezultatele noastre.
FIV pentru femeile peste 40 de ani
Femeile cu o vârstă avansată sunt binevenite la clinica noastră. Suntem specializaţi în tratamentul femeilor peste 40 de ani. Vârsta maximă legală pentru tratamente de inseminare artificială este de 49 de ani în Republica Cehă.
MACS (Sortarea celulelor activată magnetic) – selecţie de ultimă generaţie a spermei
MACS este o metodă eficientă de selecţie a spermatozoizilor funcţionali, crescând astfel şansele de reuşită. Integritatea genetică a spermatozoidului este esenţială pentru o dezvoltare embrionară normală. Fragmentarea mare a ADN-ului spermatic poate afecta negativ diviziunea celulară, ducând la oprirea din evoluţie a embrionului sau la pierderi timpurii de sarcină. Defectele ADN (fragmentarea şi apoptoza spermatică) pot cauza infertilitate masculină. Acestea nu pot fi însă detectate prin metodele standard – concentraţie spermatică, morfologie sau mobilitate.
Una din principalele cauzele ale deteriorării ADN-ului spermatic este stresul oxidative, apărut ca urmare a vârstei avansate, infecţiilor inflamatorii, fumatului, consumului de droguri, expunerii la diverşi factori poluanţi şi a unei temperaturi testiculare ridicate.
Astfel Sistemul MACS Annexin V a fost conceput pentru a elimina aceste celule defecte nedetectabile morfologic din spermă. Procedura începe prin etichetarea magnetică a celulelor nedorite care sunt apoi trecute printr-o coloană de separare. Spermatozoizii vii fără fragmentaţii ADN trec prin această coloană şi sunt colectaţi pentru folosirea ulterioară (ICSI sau crioconservare).
Obţinerea spermatozoizilor apţi de fertilizare reprezintă avantajul major al acestei proceduri. Testele tradiţionale de fragmentare ADN oferă doar informaţii despre procentajul celulelor afectate. De asemenea metodele microscopice, de exemplu IMSI, nu oferă suficiente informaţii despre starea de fragmentare a ADN-ul spermatic.
Injectarea intracitoplasmatică a spermei sau ICSI este o procedură de micromanipulare prin care un spermatozoid de o bună calitate, morfologie şi mobilitate este atent ales pentru fertilizare. Folosind un microscop şi o micropipetă, spermatozoidul este imobilizat prin tăierea cozii. Apoi spermatozoidul este injectat direct în citoplasma ovocitului.
Procedura ICSI este recomandată când concentraţia şi mobilitatea spermatică sunt reduse.
Procedura ICSI la clinica ReproGenesis
- Primul pas constă în completarea unui formular pentru a ne oferi informaţii despre istoricul dvs medical.
- Pe baza informaţiilor furnizate şi a unei eventuale consultaţii cu un medic specialist se va stabili metoda de tratament cea mai adecvată pentru dvs.
- Apoi, se vor efectua teste specifice: profilul hormonal, spermograma şi teste pentru bolile cu transmitere sexuală.
Dacă vi se recomandă ICSI folosind ovocite sau spermă donate putem găsi cei mai potriviţi donatori din baza noastră mare de date cu donatori. Putem alege o asemărare aproape perfectă a trăsăturilor fizice, de caracter, hobbiuri şi pasiuni, etc. (precum înălţime, greutate, culoarea ochilor şi a părului, grupa de sânge şi factorul RH). Toţi donatorii noştri sunt supuşi testelor hormonale, genetice şi psihice, precum şi testelor pentru bolile cu transmitere sexuală.
Ciclul ICSI include:
- Consultaţia
- Schema de tratament
- Analiza spermei în ziua puncţiei ovocitare
- Colectarea ovocitelor
- Anestezia generală
- Fertilizarea ovocitelor mature folosind ICSI
- Cultivarea prelungită a embrionilor
- Ecloziunea asistată
- Transferul embrionar
- Monitorizarea ecografică
Ciclu ICSI cu ovocite donate include:
- Consultaţia
- Schema de tratament
- Analiza spermei partenerului în ziua puncţiei donatoarei
- Medicamentele pentru stimularea hormonală a donatoarei, monitorizarea ecografică a acesteia, colectarea ovocitelor
- Fertilizarea ovocitelor mature folosind ICSI
- Cultivarea prelungită, ecloziunea asistată şi transferul embrionar
- Examinarea ecografică a pacientei
- Recompensarea financiară a donatoarei
Embrionii sunt cultivaţi timp de cinci zile. Transferul embrionar va avea loc întotdeauna în ziua a cincea, spre deosebire de alte clinici unde este posibil transferul în ziua a doua sau a treia. În ziua a cincea embrionii ajung la stadiul de blastocist, considerat a fi stadiul propice pentru implantarea în uter. Astfel, cresc şansele obţinerii unei sarcini. Transferul va avea loc întotdeauna in ziua a 5-a chiar dacă va fi weekend sau sărbătoare naţională.
PICSI este o tehnică de micromanipulare care îmbunătăţeşte procesul de selecţie a spermei pentru ICSI. Pentru a selecta cei mai buni spermatozoizi se foloseşte o proteină care se găseşe în mod natural în învelişul ovocitului (proteina HA). Spermatozoizii maturi se vor lipi de această proteină. Cercetările au demonstrat că sperma selectată prin PICSI prezintă risc scăzut pentru anomaliile cromozomiale şi integritate crescută ADN. Sperma nepotrivită pentru fertilizare nu are receptorii acestei proteine şi prin urmare nu se lipeşte de aceasta.
Advantajele utilizării PICSI în comparaţie cu ICSI
PICSI selectează cea mai bună spermă bazându-se nu numai pe aspect, ci pe capacitatea acesteia de a fertiliza ovocitul. PICSI reprezintă o tehnică mai avansată de selecţie a spermei.
Procedura PICSI la clinica ReproGenesis
- Primul pas constă în completarea unui formular pentru a ne oferi informaţii despre istoricul dvs medical.
- Pe baza informaţilor furnizate şi a unei eventuale consultaţii cu un medic specialist se va stabili metoda de tratament cea mai adecvată pentru dvs.
- Apoi, se vor efectua teste specifice: profilul hormonal, spermograma, testele pentru bolile cu transmitere sexuală, grupa de sânge şi factorul RH.
Când se recomandă PICSI
- Rată mică de fertilizare folosind ICSI
- Spermogramă cu rezultate permanent sub valorile normale
- Dezvoltare proastă a embrionilor în ciclurile anterioare
- Istoric repetat al piederilor de sarcină
- Femei peste 35 ani
Monitorizarea permanentă non-invazivă a embrionilor este o tehnică de cultivare embrionară destul de recentă. Dezvoltarea embrionilor este monitorizată sub microscop în afara casetei de cultivare.
Procedurile MESA/TESE se recomandă în cazurile în care proba ejaculată nu conţine spermă, în cazul unei concentraţii spermatice mici sau anomaliilor morfologice mari.
MESA (Aspiraţia microscopică a spermei din epididim)
Procedura MESA se realizează cu anestezie generală şi constă în colectarea directă a spermatozoizilor din epididim cu ajutorul unei siringi. Se analizează apoi concentraţia spermatică În cazul în care nu se găsesc spermatozoizi se realizează procedura TESE.
TESE (Extracţia testiculară a spermei)
Procedura TESE constă în îndepărtarea unei mici porţiuni de ţesut testicular. Se analizează apoi concentraţia spermatică.
Sperma obţinută este pregătită pentru procedura ICSI (Injectare intracitoplasmatică a spermei). În cazul în care concentraţia spermatică este suficientă, surplusul de spermă poate fi congelat pentru o utilizare ulterioară.
Când se recomandă MESA/TESE
- Proba ejaculată nu conţine spermă
- Concentraţie spermatică scăzută
- Morfologie anormală
- Spermă incorect dezvoltată
- Vasectomie
Cultivarea embrionară se realizează în laborator în următoarele 2-5 zile după colectarea ovocitelor.
Recomandăm cultivarea timp de 5 zile deoarece acest lucru ne permite să selectăm cei mai buni embrioni pentru transfer. Când se obţine un număr mic de embrioni (2-3) care prezintă diferenţe în dezvoltare, aceştia pot fi transferaţi în zilele 2-3 ale cultivării embrionare.
PGD constă într-o serie de proceduri de screening realizate înaintea transferului embrionar. PGD permite detectarea şi eliminarea embrionilor cu anomalii genetice, incluzând anomaliile cromozomiale: translocaţiile cromozomiale, aneuploidia sau bolile monogenice. Pentru analiza genetică se prelevă şi se analizează o singură celulă (blastomer).
Diagnostic Genetic de Preimplantare – PGD
- PGD scanează embrionii obţinuţi prin FIV pentru boli grave genetice pentru a evita transmiterea acestora.
Screening Genetic de Preimplantare – PGS
- PGS scanează embrionii obţinuţi prin FIV pentru a identifica anomaliile cromozomiale; de exemplu sindromul Down.
Când se recomandă PGD / PGS
- Dezvoltare proastă a embrionilor în ciclurile anterioare
- Spermogramă cu rezultate permanent sub valorile normale
- Istoric repetat al pierderilor de sarcină
- Istoric boli genetice
- Vârstă avansată a unuia dintre parteneri
Ecloziunea asistată sau EC este o tehnică foarte importantă în tratamentul FIV.
Embrionul va trebui să elimine zona pellucidă (unul din straturile de înveliş care îl protejează în perioada cultivării) după ce se implantează în mucoasa uterină. Există cazuri când embrionul nu reuşeşte să se implanteze din cauza unei zone pellucide prea groase.
Ecloziunea asistată constă în crearea unui defect minor în membrană pentru a facilita implantarea embrionului în mucoasa uterină Embrionul nu este în pericol în timpul acestei proceduri.
Transferul embrionar este procedura prin care embrionii sunt plasaţi în uterul pacientei. Este o procedură simplă şi nedureroasă, asemănătoare unui control ginecologic de rutină.
Embrionii sunt transferaţi în uter cu ajutorul unui cateter subţire.
Crioconservarea embrionilor (congelarea embrionilor) se realizează dacă există un surplus de embrioni de bună calitate după transferul embrionar. Se foloseşte o tehnică specială pentru congelarea embrionilor numită vitrificare. Tehnica presupune congelarea rapidă, dar atentă. Embrionii sunt apoi stocaţi în criobancă şi păstraţi la o temperatură constantă de -196 °C (-321 °F). Embrionii congelaţi pot fi stocaţi în acest fel zeci de ani.
Embrionii congelaţi sunt încet dezgheţaţi înaintea unui transfer embrionar. Se pot folosi în cazul unui transfer nereuşit cu embrioni proaspeţi sau dacă se doreşte obţinerea unei alte sarcini. Principalul avantaj al crioconservării embrionilor este eliminarea stimulării hormonale a ovarelor.
După stimularea hormonală ovocitele pot fi colectate şi congelate. Procedura se recomandă femeilor tinere care urmează să fie supuse unor tratamente oncologice, însă este disponibilă oricărei femei doreşte să-şi congeleze ovocitele pentru a le utiliza mai târziu.
Sperma poate fi congelată din diverse motive:
- Pentru donarea de spermă
- Înaintea unui tratament oncologic
- Pentru cuplurile care aşteaptă un tratament cu ovocite donate
- Ca rezervă în cazul în care nu se poate colecta spermă în ziua puncţiei ovocitare
EmbryoGlue® este un mediu de transfer care ajută implantarea embrionilor. Nu este un adeziv propriu-zis, ci o substanţă îmbogăţită cu tot ce este necesar embrionului pentru implantare.
EmbryoGlue® conţine o mare concentraţie de proteine care se găsesc în mod natural în lichidul folicular, oviductal şi uterin, ajutând astfel implantarea. Studiile au arătat că nivelul acestor proteine creşte în ziua implantării şi scade la un nivel normal a doua zi.
Embrionii sunt plasaţi în acest mediu înaintea transferului embrionar pentru a permite proteinelor să se lipească de aceştia. Atât embrionii cât şi pereţii uterului au receptori pentru aceste proteine.Astfel se consideră că EmbryoGlue® acţionează ca un adeziv pentru a ajuta embrionul să se implanteze în mucoasa uterină.
Funcţionează EmbryoGlue®?
Studiile independente au arătat că rata de reuşită este mai mare în cazul transferurilor unde s-a folosit EmbryoGlue.
Testul ERA (Analiza receptivităţii endometriale) este un test de diagnostic care investighează receptivitatea endometrului din punct de vedere molecular. Receptivitatea endometrului este stadiul în care endometrul (mucoasa uterină) este pregătit pentru implantarea embrionului.
În mod normal endometrul este verificat ecografic, însă prin ecografie se pot determina doar grosimea şi structura acestuia. ERA oferă o opţiune care măreşte şansele de reuşită pentru cuplurile cu eşec repetat de implantare.
Testul ERA determină la nivel molecular nivelul genelor 238 responsabile pentru receptivitatea endometrială. Prin urmare se poate evalua când endometrul este cel mai receptiv pentru implantare, aşa-numita “fereastră de implantare”.
Testul ERA se realizează pe ciclul care precede transferul embrionar. Ţesutul se colectează prin biopsie pentru testare. Rezultatul va permite stabilirea datei exacte pentru transferul embrionar, care poate fi diferită pentru fiecare persoană.
Testul ERA este un test de mare precizie care determină receptivitatea endometrului, fiind recomandat femeilor cu eşecuri repetate de implantare.