Ovocite donate

PROGRAMUL DE DONARE AL CLINICII REPROGENESIS ESTE SPECIAL CONCEPUT PENTRU A AJUTA CUPLURILE INFERTILE CARE NECESITĂ TRATAMENTE CU OVOCITE DONATE.

Testarea donatoarelor

Femeile înscrise ca donatoare în programul nostru de donare au fost supuse următoarelor teste şi proceduri medicale:

  • Interviu cu un psiholog
  • Examinare ecografică
  • Teste pentru bolile cu transmitere sexuală (HIV, HBsAG, HCV, sifilis)
  • Profil hormonal, grupa de sânge şi factorul RH
  • Teste genetice (cariotip genetic, mutaţii ale genelor, fibroză chistică, atrofie musculară spinală, Connex 26).

Sunt folosite numai ovocite de la donatoare testate în conformitate cu Directiva Consiliului şi Parlamentului European 2004/23/ES, Legea nr. 296/2008 şi Regulamentul 422/2008 pentru tratamentele cu ovocite donate.

Motive pentru a folosi ovocite donate

Cupluri în care femeia nu produce propriile ouă

Acestea sunt cel mai adesea femei care nu au dezvoltat ovare sau au avut ambele ovare îndepărtate chirurgical. Femeile afectate de insuficiență ovariană prematură au nevoie și de ovule donate.

Cupluri la care femeia nu produce ouă de calitate

Acestea includ femeile care au suferit în mod repetat un tratament de sterilitate folosind metode de fertilizare in vitro și nu au obținut ouă de calitate sau embrioni de calitate. De asemenea, femeile care sunt mai în vârstă pot produce ouă de calitate inferioară care nu sunt capabile să fertilizeze sau embrionii rezultați nu pot cuibărește în uter.

Pentru cuplurile în care femeia este purtătoare de boală ereditară

Testele genetice au dezvăluit o schimbare cromozomală la aceste femei care ar putea fi transmisă urmașilor viitori.

Donator de ovule

Donatoarele de ovule sunt femei cu vârsta cuprinsă între 18 și 34 de ani. Ne testăm donatorii din punct de vedere psihologic, genetic, hormonal, dar și pentru boli infecțioase, inclusiv HIV.

Femeile care au fost incluse în programul de donatori au fost supuse unor teste și examinări solicitante: interviu psihologic, examen ecografic, examen clinic, teste pentru boli cu transmitere sexuală (HIV, HBSAG, HCV, SIFILIS), profil hormonal, grupă sanguină și factor Rh, examen genetic (cariotip, prezența mutațiilor genei fibrozei chistice, atrofie musculară spinală, conexină 26 – surditate congenitală).

Donarea de ouă este anonimă din punct de vedere legal în Republica Cehă.

Doar ouăle de la donatori examinate în conformitate cu Directiva 2004/23/CE a Parlamentului European și a Consiliului și Legea nr.296/2008 Coll. Sunt utilizate în tratamentul celulelor germinale donate. și Decretul nr. 422/2008.

Formular

Întrebați un expert